Maková bezlepková mouka skvěle nahrazuje tradiční mouku. Mouka je odtučněná, ale obsahuje vysoký obsah bílkovin, vlákniny, vitamín B6, vitamín E, vápník, hořčík, železo a fosfor, který pomáhá udržet vápník v kostech. Snižuje riziko krevních usazenin v cévách, snižuje hodnoty krevního tlaku a normalizuje hodnoty cholesterolu v krvi. Uklidňuje nervový systém a má vliv na zdravý spánek. Hodí se k pečení, přípravě nádivky i k zahušťování. Vhodná je také pro Low Carb dietu, která pracuje s omezeným obsahem sacharidů a s vyšším obsahem tuků a proteinů ve stravě. Mák je jednou z nejstarších přírodních preventivních látek proti osteoporóze, protože obsahuje až 12x více vápníku než mléko. Mouka je vhodná pro celiaky a osoby s alergií na lepek, ale ocení ji také osoby s redukční dietou.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno.
Stránka Vyléčíme.cz používá cookies. Více informací zde.