Špaldová mouka je pro tělo lehce stravitelná. Obsahuje vysoký obsah zdraví prospěšných vitaminů skupiny B, minerálů (železo, fosfor, vápník, hořčík, draslík, zinek, selen, mangan, měď a sodík), a vlákniny. Špalda (pluchatá odrůda pšenice) je výživnější než běžná pšenice a má vyšší obsah bílkovin. Sice obsahuje lepek, ale ten je lépe stravitelný. Dá se jí zcela nahradit běžná pšeničná mouka, přičemž pečivo je nadýchanější. Špalda je výborná na koláče, ale také na běžné zahuštění omáček a polévek. Ideální je na domácí chléb, kterému dodává objem a výraznou chlebovou chuť.
Pšenice špalda
Nominal
Autor: Martina DvořákováJakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno.
Stránka Vyléčíme.cz používá cookies. Více informací zde.