Výběr vhodné stravy nám zajistí zdraví a štíhlou postavu

Existuje množství přípravků, které jsou prý zaručeně úspěšné při rychlém spalování potravy, koktejly sirupy, tabletky. V podstatě vás tyto přípravky pouze odvodní, což se projeví úbytkem váhy, není to však tuk, ale tekutina. Tedy vyhodíte kupu peněz za nic.

Výběr vhodné stravy nám zajistí zdraví a štíhlou postavu

Chcete-li správně spalovat, jediná správná rada je výběr vhodné potravy a její kombinace
Potrava rozptýlená v naší krvi se "spaluje" tak, že reaguje s kyslíkem. Uvolněné teplo nám poskytne energii potřebnou pro život. To znamená, že žádné sušenky, které vám dodají energii na celé dopoledne, jak to propaguje reklama a ani 90 % reklamovaných výrobků - doplňků a polotovarů - vám žádný denní příděl železa nedodá. A přitom takové železo je pro spalování velmi důležité, protože čím více železa v potravě máte, tím více máte více červených krvinek. Čím více krvinek, tím více hemoglobinu. Čím více hemoglobinu, tím více kyslíku se váže v našem organismu a čím více kyslíku, tím účinnější spalování tuku.

Pestrá strava neznamená, že každý den máte na talíři jinou snídani, jiný oběd či večeři
Mnozí se takto vymlouvají, že nejsou schopni stále vymýšlet něco nového. Ale o tom to není. Pestrost stravy znamená, že máte na stole každý den živiny a enzymy, potřebné ke zdravému životu. Naše civilizace vede příliš rychlý život. Lidé chtějí rychleji vydělat peníze, rychle si užít život se všemi jeho požitky, kde v nemalé míře patří i obžerství. No a pak mnozí už ve čtyřiceti musí vyhledat lékaře a udržovat se při životě léky.

Správné spalování potravy je podmíněno harmonií a pravidelností přijímání potravy
Určitě se vám to nepodaří dosáhnout za pár dní, je to dlouhodobý proces, který vyžaduje hodně trpělivosti. Svůj jídelníček obohaťte například i o do zapomnění upadající červenou řepu. V důsledku vylučování některé složky potravy a častých nevyvážených diet dochází k neustálé ztrátě minerálů a vitamínů. Ty se musí stravou neustále doplňovat, protože se neukládají v těle do zásoby jako tuk, ale ty, které nevyužijete hned, se z těla většinou vyloučí. Celé množství vitamínů a minerálů si tělo nedokáže samo vyprodukovat, proto je musíme dodávat i zvenku. Naše běžné stravování, různé druhy rychlých občerstvení, slazené nápoje, slabý pitný režim, colové nápoje atd. . způsobují překyselování organismu.

Na neutralizaci překyselení jsou potřebné minerální látky
V mladším věku to není takový problém, protože mladé tělo má větší množství minerálů v sobě jako tělo dospělého člověka. Ale co v pozdějším věku? Nedostatek minerálů způsobí, že tělo už nedokáže eliminovat nevhodné metabolické trávení a disharmonie v trávicím traktu se začne projevovat zažívacími potížemi, nárůstem podkožního tuku a nemocemi. Překyselení organismu kromě toho způsobuje zadržování tekutin v tkáni, odčerpávání kolagenu, což vede k nepěknému vzhledu obličeje a jiných částí těla. Překyselení tedy vede k urychlení stárnutí. Pokud v sobě najdete dost sil a upravíte si jídelníček tak, aby v něm byla zastoupena vláknina, bílkoviny, minerály a vitamíny v dostatečném množství, pocítíte to nejen na váze, ale i na zdravotním stavu.

Správná skladba potravy vede ke
• Zlepšení činnosti štítné žlázy
• Snížení obsahu cukru a tuku v krvi
• Zlepšení jaterních testů
• Úpravě stolice, odstranění zácpy
• Odstranění nebo alespoň zlepšení ekzémů a akné
• Odstranění problémů se slinivkou

Hlavními složkami vaší stravy by měly být
Pohanka, sója, zelenina, ovoce, ořechy, červená řepa, hovězí, kuřecí a krůtí maso, mléko, jogurty, zakysané mléčné výrobky.

Autor: Martina Dvořáková